Totaal aantal pageviews

zondag 26 februari 2012

Berken

Vanmiddag mooie foto's gemaakt in het bos. Het was zulk mooi weer. Mooie witte berken met helderblauwe luchten en hier en daar een wit wolkje. Prachtig.






Maar natuurlijk lopen de honden iedere keer voor de lens (op de luchtfoto's na). Dus dan moeten ze maar mooi poseren.



zaterdag 25 februari 2012

Fungel de Gnool

Ik heb in het verleden ook nog poppen gemaakt. Dat was denk ik in 1995 en ik heb het maar zo'n 3 jaar gedaan.

Ik werkte toen met fimo klei. Je kunt hier heel gedetailleerd mee werken. Het nadeel van deze klei is dat je het moet afbakken in de oven. Tijdens het bakproces wordt de klei dan heel zacht. Dus je moet alle onderdelen ondersteunen. En dan had je soms ook nog last van barsten in de klei.
Aangezien mijn doel was poppen te maken die volledig uit klei bestonden was fimo klei (voor mij) geen optie. Daarom ben ik er weer mee gestopt.
Ik zit er wel aan te denken om weer te beginnen met het maken van poppen maar nu wil ik het proberen met zelfhardende klei.
Eén van de laatste poppen die ik nog gemaakt heb, is Fungel de Gnool. Deze heb ik nagemaakt van foto's uit onderstaand boek van Alan Aldridge.



Er staan hele mooie gedetailleerde foto's in van Fungel. Ook van opzij.



Hieronder mijn idee van Fungel. De voeten zijn gemaakt van Dash-klei en de snorharen zijn van een oude borstel. Helaas zijn er in de loop der jaren een aantal verdwenen. Ik moet ook nog steeds het jasje en het mutsje maken die hij op de omslag aan heeft. Misschien komt het er nog een keer van.






 


vrijdag 24 februari 2012

Duiven in Groningen

Vandaag even een middagje naar Groningen geweest.
Ik denk dat de duiven net hun maaltje al bij elkaar gescharreld hadden, want ze zagen er allemaal zo uit als onderstaande foto. Ontzettend slaperig.


Even later zag ik onderstaand tafereeltje. Ik vond het zo grappig. Ik heb het idee dat ze hier wel vaker zitten. Denk je ook niet?


donderdag 23 februari 2012

Mijn eerste hartjes

Mijn allereerste hartjes die ik een paar jaar geleden gemaakt heb. Dat viel echt niet mee.

Hartje 1


Hartje 2 voor- en achterkant



Hartje 3 voor- en achterkant



Hartje 4 voor-en achterkant.
Dit hartje heb ik ook met de Engelse Methode gedaan. Dus met papieren malletjes. Dat was best moeilijk..

maandag 20 februari 2012

Borduurrol deel 2

Ik heb een paar detailfoto's van mijn borduurrol gemaakt. Hij is nu bijna af.

Borduurrol

Borduurrol

Het blauw van de pauwen, heb ik met verschillende kleuren blauw gemaakt die ik vervolgens heb samengevoegd heb tot één draad..

Borduurrol

Hieronder voorbeelden van blackwork.

Borduurrol

Borduurrol

Borduurrol

Borduurrol

Borduurrol

Borduurrol

De achtergrond van dit blok met vogeltjes heb ik opgevuld met halve kruissteekjes in ecru. Ik heb expres het werk een kwartslag gedraaid zodat ik uiteindelijk een blokpatroon kreeg. Het is niet heel duidelijk te zien op deze foto's.

Borduurrol

Borduurrol

zaterdag 18 februari 2012

New Beginning

Nu het vijfde miniquiltje. In tegenstelling tot het vorige miniquiltje (hearts) nu meer lichte kleuren gebruikt. Achteraf vond ik het toch te allemaal te wit. Daarom heb ik kleur gebruikt door middel van kantjes, lint, kraaltjes en borduursteken en natuurlijk de donkere rand.
Dit quiltje is 34 x 34 cm en is gemaakt in augustus 2007.









woensdag 15 februari 2012

Kleine kussentjes

Afgelopen week 2 kleine kussentjes gemaakt. Ze zijn 3,3 cm in het vierkant.
Ze zijn aan beide kanten geborduurd met rondom een leuke rand van kleine kraaltjes.
Voor het borduren heb ik de kussensteek, de gaatjessteek, halve kruissteek en natuurlijk de normale kruissteek gebruikt.
Ik vond het heel leuk om ze te maken en er komen vast en zeker nog wel wat kussentjes bij. Ik vind het leuk om miniaturen te maken.