Totaal aantal pageviews

woensdag 30 mei 2012

Hartjes uit de oude doos

Nog wat hartjes die ik een paar jaar geleden al gemaakt heb. Opnieuw gefotografeerd.

hartjes Magicalworld Astrid Louwes

hartjes Magicalworld Astrid Louwes

hartjes Magicalworld Astrid Louwes

hartjes Magicalworld Astrid Louwes

En nog een nieuw hartje die ik afgelopen week gemaakt heb. Ik heb hem helemaal geborduurd met kleine kettingsteken en versierd met kleine kraaltjes. Onderaan een detail van het borduurwerk.

hartjes Magicalworld Astrid Louwes

hartjes Magicalworld Astrid Louwes

hartje Magicalworld Astrid Louwes

donderdag 17 mei 2012

Irish Elephant

Ik weet het. De ierse olifant bestaat niet. Maar het patroon in het middengedeelte wordt in de patchworkwereld de Double Irish Chain genoemd. En aangezien er in het midden 2 afbeeldingen staan van olifanten, heb ik de quilt maar Irisch Elephant genoemd.
Deze quilt is 56 x 56 cm en is gemaakt van september 2008 tot en met januari 2010. Het heeft een beetje langer geduurd omdat ik op een gegeven moment niet meer wist hoe ik verder moest.
Er zitten 434 stukjes stof in. Natuurlijk weer alles met de hand gedaan door middel van de engelse methode.


Een paar details van de quilt.





En mijn label aan de achterkant. Natuurlijk weer in de vorm van een vlinder.

zondag 13 mei 2012

Paarse bloemen

Mijn vlinderstruik heeft het waarschijnlijk door de strenge vorst niet overleefd. Maar de sering bloeit dit jaar des te mooier.  Jammer dat ze altijd maar zo kort mooi zijn op de vaas.



Ik heb ook heel veel tulpen in de tuin. Helaas zijn ze bijna uitgebloeid. Onderstaande tulp vind ik qua kleur mooi bij bovenstaande sering passen. De tulpen zijn vooral mooi op het moment als je denkt:  die mogen nu wel eens weggegooid worden. Prachtig die grillige vormen. Geweldig om te fotograferen.



En nog een foto van een roos met een zelfgemaakt geborduud kussentje.
Ja, ik heb vandaag wat met paarstinten.

dinsdag 8 mei 2012

Tara

Het is vandaag de verjaardag van mijn hond Tara. Ze zou vandaag 22 jaar geworden zijn.
Ik had een paar jaar geleden het idee om een quilt te maken met blokken met shelties. En natuurlijk een blok van elke sheltie die ik zelf heb/had. En ook nog in verschillende technieken.
Tara was de eerste die ik geprobeerd heb (en tot nu toe ook de laatste). Ik heb de hoofdlijnen op papier getekend en het daarna vastgestikt op het stramien. En vervolgens geborduurd door veel naar de foto te kijken. Hieronder het resultaat en daaronder de foto waar ik het van nagemaakt heb. Sorry voor de onduidelijke foto. Het is een foto van de foto in lijst.



Dit is het volledige blok. Helaas zit er een vlekje op. Daarom heb ik het plastic roosje op de vlek gelegd. Ik ga er denk ik maar een hartje op borduren.


Helaas is dit werkstuk nog steeds een UFO (Unfinished object in quilttermen) De andere 4 blokken die ik gemaakt heb zijn:


Onderstaande blok was mijn eerste vrij-borduren werkstuk.





Deze vier blokken zitten ook al aan elkaar maar ik was er niet tevreden mee. Daarom ben ik er destijds ook niet mee verder gegaan.



donderdag 3 mei 2012

Old Rose hartje

Ik heb afgelopen week een (rest) stukje stof gekocht bij de Kwantum. Hele aparte stof. Heel zacht en aan de achterkant lijkt het wel wat rubberachtig. Het rafelt niet dus een mooie stof om (weer) hartjes van te maken. En ik heb ook nog een rol met kant gekocht in de kleur old rose. Ik vond het blijkbaar een hele mooie kleur want bij thuiskomst kwam ik er achter dat ik al zo'n rol gekocht had, een tijdje terug. Dan maar direct er mee aan de slag. Hoe verassend: al weer een hartje.
En ik heb nog heel veel stof over dus.....




Even een paar detailfoto's. Zoals je kunt zien heb ik tussen het kant heel veel kleine kraaltjes erop genaaid en met kettingsteken een soort bloemen geborduurd. Ook in het kant zelf. Ik ben er dan ook minimaal 6 uur mee bezig geweest.



Gewoon nog even een leuke foto van rozen met een uitgebloeide tulp